Grid

13. Musik

Musik A, Engelsk A
Søg på optagelse.dk

Bliv god til engelsk og udvid din musikalske horisont

I musik og engelsk tager du fat på en lang række emner som fx sociale forhold i USA, musik i reklamer, sangskrivning, instrument- og stemmetræning.

Du lærer om en bred vifte af musikalske genrer, og du udforsker identitetsdannelse i musik i det senmoderne samfund, i subkulturer, i kulturelle modstrømninger og i ungdomskulturer. Her får du glæde af gymnasiets samarbejde med bl.a. Ragnarok-museet i Roskilde.

Og så skal du og din klasse deltage i mange forskellige musikarrangementer. I optræder selv til blandt andet musikaftener på skolen, julekoncert i Domkirken, forårskoncert samt MGP på Gimle, og I har også mulighed for at være med i vores traditionsrige årlige musical.

Derudover får du inspiration fra professionelle musikere i forbindelse med workshops på skolen og ekskursioner til koncerter i ind- og udland. Du får også adgang til gymnasiets lydstudie og mange øvelokaler i vores nyrenoverede Musikhus.

Musikalsk performance og engelsk til fingerspidserne

  • Du spiller i bands og synger i kor på tværs af klasser og årgange. Du kommer bl.a. til at arbejde med stemmetræning, sangskrivning, musikalsk produktion og performance og bliver god til at synge og spille sammen med andre.
  • Du får styr på musikteori på et højt niveau, bliver skarp på node- og rytmelære og får overblik over musikhistorien. Du bliver god til at analysere forskellige musikgenrer fx rock, pop, hiphop, jazz, klassisk musik og verdensmusik.
  • Du lærer at analysere og fortolke sange, film, litteratur og andre tekster.
  • I engelsk bliver du rigtig dygtig til sproget og klogere på samfundsforhold i den engelsktalende verden.
  • Du bliver tunet ind på den internationale og globale scene, når du lærer om den engelsktalende verdenshistorie, samfundsmæssige opbygning og kulturelle værdier.

Hvad kan du blive?

På Roskilde Gymnasium er der en god tradition for, at du kan udfolde netop dit talent til glæde for dig selv og alle på skolen. Hos os er der plads til mange forskellige typer talenter.

Musiker
Gymnasielærer
Musiker
Gymnasielærer
Hvorfor vil du anbefale musik-engelsk?
Amtet
Musik-engelsk studieretningen er super god for dig, som elsker at have et godt socialt fællesskab samt at fordybe dig i musikteori og have engelsk som sprog på højt niveau. Vi har en masse engagerede lærere, som prøver at få musik ind i vores undervisning i næsten alle fag.”
Anna Rosa
3.c