Grid

9. Samfund

Samfundsfag A, Matematik A
Søg på optagelse.dk

Forstå den verden, vi lever i

Med samfundsfag på A-niveau kommer du til at arbejde med mange aktuelle emner og konflikter inden for politik, medier og økonomi. Vi undersøger de politiske ideologier, det demokratiske system og den generelle udvikling i både ind- og udland. Det betyder, at du blandt andet bliver i stand til at analysere og forstå de beslutninger, som politikerne træffer.

Vi kommer også til at se nærmere på klima- og miljøproblemer, kriminalitet, storkonflikter i international politik og generelle levevilkår i forskellige verdensdele.

Du bliver samtidig dygtig til matematik, og bruger faget både som en ren abstrakt videnskab og som et anvendelsesfag i samarbejde med samfundsfag og andre fag. I matematiktimerne arbejder vi systematisk og kritisk med de data, der ligger til grund for de økonomiske og politiske beslutninger.

Metoder og teorier som hjælper dig videre

  • Du lærer nye begreber og teorier, som du skal bruge, når du analyserer og vurderer samfundsforhold herhjemme og i udlandet.
  • I samfundsfag får du styr på vigtige samfundsvidenskabelige områder. Vi udforsker alt fra magt, politik og demokrati til ungdomskulturens udvikling.
  • Du kommer på ekskursioner i undervisningen og besøger fx Folketinget eller interesseorganisationer.
  • Du vil forstå matematik på et højt fagligt niveau og bruge det til at forstå virkelige problemer.
  • Du kommer til at bruge computerprogrammer, der giver dig en god indsigt i matematik.

Hvad kan du blive?

På Roskilde Gymnasium er der en god tradition for, at du kan udfolde netop dit talent til glæde for dig selv og alle på skolen. Hos os er der plads til mange forskellige typer talenter.

Økonom
Jurist
Journalist
Erhvervsøkonom
Matematiker
Politolog
Sociolog
Økonom
Jurist
Journalist
Erhvervsøkonom
Matematiker
Politolog
Sociolog