Grid

14. Musik

Musik A, Matematik A
Søg på optagelse.dk

Oplev samspillet mellem matematik og musik

I denne studieretning fokuserer vi på samspillet mellem det musiske og det naturvidenskabelige. Vi kommer blandt andet til at bruge matematikken til at gennemskue musikalske strukturer og kompositionsteknikker som fx det gyldne snit og tolvtonemusik. Du får en solid naturvidenskabelig basis i matematik på A-niveau, der giver adgang til mange uddannelser på universitetet, samtidig med at du lærer at udfolde dig musisk og kreativt.

Du og din klasse skal deltage i mange forskellige musikarrangementer. I optræder selv til blandt andet musikaftener på skolen, julekoncert i Domkirken, forårskoncert samt MGP på Gimle og har også mulighed for at være med i den årlige musical. Derudover får du inspiration fra professionelle musikere i forbindelse med workshops på skolen og ekskursioner til koncerter i ind- og udland. Du får også adgang til gymnasiets lydstudie og mange øvelokaler i vores nyrenoverede Musikhus.

Musikalsk performance og logiske strukturer

  • Du spiller i bands og synger i kor på tværs af klasser og årgange. Du kommer bl.a. til at arbejde med stemmetræning, sangskrivning, musikalsk produktion og performance og bliver god til at synge og spille sammen med andre.
  • Du får styr på musikteori på et højt niveau, bliver skarp på node- og rytmelære og får overblik over musikhistorien. Du lærer at analysere forskellige musikgenrer fx rock, pop, hiphop, jazz, klassisk musik og verdensmusik.
  • Du opnår generel matematisk forståelse og lærer, hvordan du kan bruge faget til at løse virkelige problemer.
  • Du bliver god til at samarbejde og får erfaring med, hvordan det kreative og det logiske-matematiske understøtter hinanden.

Hvad kan du blive?

På Roskilde Gymnasium er der en god tradition for, at du kan udfolde netop dit talent til glæde for dig selv og alle på skolen. Hos os er der plads til mange forskellige typer talenter.

Musiker
Gymnasielærer
Musiker
Gymnasielærer
Hvorfor valgte du musik-matematik?
Amtet
Jeg har valgt matematik, fordi det åbner mange døre efter gymnasiet, og så har jeg valgt musik, fordi jeg godt kan lide at være kreativ, og det giver et godt fællesskab at spille sammen.
Alberte
2.w