Grid

4. HF-Miljø

Samfundsfag B, Naturgeografi B
Søg på optagelse.dk

Lær om miljøudfordringer og bæredygtig udvikling

Vores nye fagpakke HF-Miljø er for dig, som er optaget af, hvordan vi passer vores på miljø. Du vil gerne lære om, hvordan klima­forandringer påvirker vores miljø - hvorfor de opstår, hvad det betyder for vores samfund, og hvordan vi tackler de udfordringer, som følger med.

Du har lyst til at blive klogere på, hvordan vi kan håndtere forskellige miljøudfordringer, og hvordan du kan påvirke vores samfund i en mere bæredygtig retning.

Du kommer til at samarbejde med forskere, organisationer og virksomheder, der arbejder for at forstå miljøudfordringer og omstille samfundet i en bæredygtig retning.

I HF-Miljø vil du opleve undervisning i tæt forbindelse med den virkelige verden, og du vil bl.a. komme på ekskursioner i undervisningen, hvor du fx besøger NGO’ere, grønne virksomheder, tænketanke, forskere og politikere.

Teori og praksis går hånd i hånd, og du får rig mulighed for at gøre dig praktiske erfaringer med dine fagpakkefag gennem praktik- og projektforløb.

Fagpakken er rettet mod en bred vifte af videregående uddannelser som miljøteknologi, jordbrugsteknologi eller administrationsbachelor. Derfor vil du også få mulighed for at afprøve nogle af disse professioner, når du skal i praktik eller lave projektopgaver.

På opdagelse i fagene

  • I samfundsfag vil du få indsigt i vigtige nationale og internationale samfundsforhold.
  • Vi arbejder med at forstå grundlæggende samfundsmæssige sammenhænge inden for politik, økonomi og sociologi.
  • Vi undersøger bl.a. samfundsmæssige problemstillinger knyttet til den grønne omstilling.
  • I naturgeografi lærer du bl.a. om årsagerne til klima­forandringer og konsekvenserne af samfundets voksende pres på naturgrundlaget.
  • Vi undersøger bl.a. hvordan naturlige og menneskeskabte processer som vulkanudbrud, landbrug og energiproduktion påvirker vores klima og miljø, og hvilke muligheder der er for at mindske miljøpåvirkningen både lokalt og globalt
  • Vi arbejder med at forstå Jordens geologiske processer, klima og ressourcer


Hvad kan du blive?

På Roskilde Gymnasium er der en god tradition for, at du kan udfolde netop dit talent til glæde for dig selv og alle på skolen. Hos os er der plads til mange forskellige typer talenter.

Bioanalytiker
Laborant
Miljøteknolog
Ergoterapeut
Jordbrugsteknolog
Farmakonom
Pædagog
Sygeplejerske
Bioanalytiker
Laborant
Miljøteknolog
Ergoterapeut
Jordbrugsteknolog
Farmakonom
Pædagog
Sygeplejerske
Hvorfor har du valgt en studieretning med science?
Amtet
Fordi jeg lærer at forstå, hvordan naturen og verden er opbygget ud fra eksperimenter og forsøg.
Luna
3.u